Mededelingen
 
Nieuw in het Auto Hobby Centrum Groot Gilze-Rijen
Airco controle en vullen !!!
Voor informatie en prijzen neem even contact op met het Auto Hobby Centrum of loop even binnen.
Let op !! werkzaamheden aan de airco installatie alleen op maandag en woensdag uitsluitend op afspraak.
Hieronder alvast wat tips over het gebruik van de autoairco in de zomer en de winter.
Informatie over auto airco & climate control
Steeds meer automobilisten hebben een airco in hun auto. In de zomer houdt de airco de auto koel. In de winter voorkomt de airco beslagen ramen. Lees hier de tips voor milieubewust airco gebruik.

Airco van groot belang 
Uit onderzoek blijkt dat een koele automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Minder positief zijn de gevolgen voor het milieu. Zeker bij slecht onderhoud.

Milieubewust airco gebruik
Check deze tips voor efficiënt en milieubewust gebruik van je auto-airco.

Tip 1.
Regel periodieke controles. Neem het onderhoud van uw auto-airco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten.

Tip 2.
Gebruik de airco bewust. Gebruik de airco alleen als het echt nodig is. Zet hem dus uit zodra de auto op temperatuur is.

Tip 3.
Zet de auto-airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen.

Tip 4.
Zet voor vertrek deuren of ramen open. Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rij even kort met de ramen open, zonder de airco in te schakelen. Schakel de HYPERLINK "https://www.tuning-gids.nl/koelvloeistof_voor_auto.htm"airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt.

Tip 5.
Zet de airco niet te koud. De overgang tussen binnen en buiten is anders te groot. Een te koude airco geeft daarnaast ijskoude luchtstromen en zorgt daarmee vaak voor verkoudheden. Als de auto 'climate control' heeft, wordt automatisch zo snel mogelijk de gewenste temperatuur bereikt zonder bovenstaande koude luchtstromen.

Tip 6.
Gebruik van de airco bij regen of in de winter. Schakel uw auto-airco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt uit de ruimte gehaald.

Tip 7.
Zet de airco uit voor de motor uitgaat. Schakel de installatie 10 minuten voordat je de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.

Tip 8.
Maak de airco schoon. Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen.

Tip 9.
Voorkom verstopping van uw airco. Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

Tip 10.
Lees het instructieboekje van uw airco. Lees aandachtig uw auto-airco instructieboekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

Tip 11.
Zet de airco uit bij extra verbruik. Airco’s gebruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (caravan of bergen), zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig.

P.S. Plasje onder je auto. Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.


Niet alleen lekkage kost energie, ook het gebruik.
Naast de mogelijke lekkage van koudemiddel, gebruikt een ingeschakelde airco altijd energie. Dit extra energiegebruik heeft een flinke invloed op het brandstofverbruik en dus het milieu.
Hoeveel extra brandstofkosten worden veroorzaakt door een auto-airco hangt af van de stand waarop uw airco staat en hoe vaak je de airco inschakelt. De weersomstandigheden zijn de basis hiervoor. Zo verbruikt een airco vooral veel brandstof bij extreme hitte en direct na het inschakelen. Maar ook in koele omstandigheden gebruikt een airco brandstof. Hoe slechter de staat van onderhoud, hoe hoger het verbruik!